Vádemelés

2023.06.07. 07:30

3 gyermekérnek fordított hátat, majd' 2 millió tartásdíjjal lóg az esztergomi apa

A férfinak gyermekenként 40 ezer forintot kellett volna fizetnie havonta, azonban ezt már több mint 1 éve nem tette meg.

Kemma.hu

Tartás elmulasztása vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség  vádat emelt azzal az apával szemben, aki egymillió-hétszáznyolcvanezer forint tartásdíjat nem fizetett meg gyermeke esztergomi gondozójának. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben közérdekű munka büntetést szabjon ki a büntetlen elkövetővel szemben.

A vádirat szerint a férfit a bíróság 2021-ben arra kötelezte végzésével, hogy a három gyermeke tartására minden hónap 10. napjáig előre esedékesen, önkéntes teljesítéssel gyermekenként 40 ezer forint, összesen 120 ezer forint tartásdíjat fizessen meg az esztergomi sértett, a gyermekek gondozója részére. Az apa 2022. március 1-jétől 15 hónap alatt 1 millió 780 ezer forint összegű tartásdíj megfizetését mulasztotta el önhibájából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!