Ítélet

2023.05.05. 13:42

Videón a tarjáni ámokfutó: két autót is lezúzott részegen - jogerősen ezt kapta

Dominót csinált az autókból egy részeg sofőr Tarjánban. A bíróság a férfival szemben 350 ezer forint pénzbüntetést és 1 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az ittas állapotban járművezetés vétsége miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság büntetővégzést hozott azzal az almásfűzitői férfival szemben, aki ittassága miatt két további gépkocsi koccanását okozta. A bíróság a büntetővégzésben a férfival szemben 350 ezer forint pénzbüntetést és 1 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki – tudtuk meg dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivőjétől. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

A vádirat szerint és mint arról koránban beszámoltunk,  a férfi 2022. június 18-án Tarján lakott területén közepes fokban ittas állapotban vezette az autóját.  Egy enyhén jobbra ívelő útkanyarulatban ittassága miatt járműve sebességét nem megfelelően választotta meg, ezért személygépkocsija elejével nekiütközött az úttest szélén kialakított várakozóhelyen korábban leállított személygépkocsi hátsó részének, amelyet nekilökött egy másik  személygépkocsinak. Az ütközések következtében személyi sérülés nem történt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!