Ítélet

2023.05.04. 17:02

Teherautóval üldözte élettársát az ittas férfi, többször is nekiütközött

A már többször is eltiltott férfit most börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

Kemma.hu

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság halmazati büntetésül 1 év 8 hónap börtönbüntetésre, 4 év közúti járművezetéstől eltiltásra, valamint 2 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a sofőrt, aki többszöri eltiltása ellenére is vezetett Esztergomban. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az  elsőfokú ítélet kihirdetését követően az ügyész 3 munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, a vádlott és a védő fellebbezést jelentett be.

A vádirat szerint az elkövetőt a bíróság előbb 2019. október 22-től 2022. január 22-ig, majd 2021. február 1-jén jogerős ítéletével 2 év 6 hónapi időtartamra tiltotta el a járművezetéstől.

A bíróság 2021-ben a férfit közúti veszélyeztetés bűntette, bódult állapotban járművezetés vétsége és rongálás bűntette miatt ítélte 1 év, végrehajtásában 1 évre felfüggesztett börtönbüntetésre,  100 ezer forint pénzbüntetésre, valamint 2 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra. Az ítéletben megállapított tényállás szerint az elkövető 2018. június 21-én Esztergom-kertváros lakott területén bódult állapotban vezetett egy tehergépkocsit, amellyel utast is szállított. Haladása során a férfi észlelte, hogy élettársa egy személygépkocsit vezet, amelyben férfi utast szállított. 

Amikor a nő észrevette élettársát a teherautóban, tolatni kezdett, így távolodott az elkövetőtől. A férfi a tehergépkocsival utolérte a tolató autót, majd szemből, szándékosan nekihajtott a gépkocsi elejének, ezzel abban 654 ezer 801 forint kárt okozott.  A nő az ütközés után is folytatta a hátramenetet az áruház parkolójába, ahol a vádlott újra szándékosan nekiütközött a személygépkocsinak. 

Ezután a nőnek sikerült kikerülnie a  tehergépkocsit, és a füves területen keresztül áthajtva visszatért a járművel a főútra. Az elkövető az élettársa után hajtott, majd Esztergom lakott területén, a Kiss János altábornagy úton a személygépkocsi előzésébe kezdett, eközben a tehergépkocsival  szándékosan nekiütközött a személygépkocsinak. A nő tovább tudott haladni, és bekanyarodott az Esztergomi Rendőrkapitányság elé, ahol megállt.

Az elkövető a kétszeri eltiltása ellenére  2021. május 23-án Esztergomban, a Táncsics Mihály úton személygépkocsit vezetett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!