Ittas vezetők

2023.05.30. 11:37

Nyolc jogsi ugrott a hosszú hétvégén - volt, amelyiknek baleset után lehetett integetni

Az elmúlt 4 nap alatt Komárom-Esztergom vármegye rendőrei számos vezetői engedélyt vettek el ittas járművezetés miatt.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Komárom-Esztergom közútjain május 26. és 29. között az egyenruhások 11 esetben intézkedtek olyan sofőrökkel szemben, akik ittasan vezettek. Egyikükre közigazgatási bírságot szabtak ki, míg 10 sofőr ellen büntetőeljárást indítottak. Akinek volt érvényes vezetői engedélye, azt el is vették. 

Ketten ittasan okoztak személyi sérüléses balesetet, azonban volt olyan járművezető is, aki egy kereszteződés előtt a jobbra kanyarodó sávban állt meg, majd álomba szenderült a kocsijában. Mint ismert, Magyarországon a zéró-tolerancia elve a mérvadó, vagyis vezetés megkezdése előtt a legcsekélyebb alkoholfogyasztás sem megengedett. A különböző közlekedésbiztonsági kísérletek egyértelműen bebizonyították, hogy a kismértékű alkoholfogyasztás is kedvezőtlenül befolyásolja az észlelési- és reakcióidőt, azaz hátrányosan hat a vezetési képességre – figyelmeztetett a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!