Ítélet

2023.05.29. 12:45

Hosszú időre hűvösre került a 29 migránssal az utánfutóján robogó embercsempész

A Tatai Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján a Tatai Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott a palesztin embercsempész ügyében.

Kemma.hu

A járásbíróság a férfit 2 év 8 hónap börtönbüntetésre és 5 év 4 hónap Magyarország területéről történő kiutasításra ítéli. Az elsőfokú ítélet jogerős, azt az ügyész, vádlott, és védő is tudomásul vette – tudtuk meg Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

A vádirat szerint a férfi internetes oldalon keresztül vállalta el, hogy segít migránsoknak Nyugat-Európába eljutni. Abban egyeztek meg, hogy amikor a férfi már Magyarországon lesz, a migránsok a mobiltelefonjára küldik a koordinátákat, ahol fel kell venni őket, akiket ezután a magyar-osztrák államhatárig szállít.

Az elkövető Dortmundban kibérelt egy személygépkocsit, amellyel és egy hozzá kapcsolt utánfutóval Magyarországra jött. Az utánfutón lévő forgalmi rendszám nem az utánfutóhoz tartozik, azt egy más típusú járműhöz regisztrálták.

A férfi 2022. szeptember 28-án Magyarország déli határára ment a migránsok által megadott koordináták alapján. Ezen a helyen az elkövető 29 fő szíriai állampolgárt vett fel a személygépkocsival vontatott utánfutóba azért, hogy segítséget nyújtson nekik a magyar-osztrák államhatár jogellenes átlépéséhez.

A személygépkocsit aznap éjfélkor az M1-es autópályán, Tata közelében a rendőrjárőrök ellenőrzés alá vonták. A sofőr a rendőri jelzésre nem állt meg, kiugrott a mozgó járműből, ami nekiütközött egy rendőrautónak, majd a sofőr befutott az erdőbe, azonban nem sokkal később elfogták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!