Bíróság

2023.05.17. 17:53

Forgópisztolyt és lőszereket tartott hálószobájában az esztergomi férfi: felfüggesztettet kapott

A férfi illegálisan tárolta hálószóbája éjjeliszekrényében a lőfegyvert, valamint 37 darab lőportöltettel gyártott töltényt.

Kemma.hu

Börtönbüntetés vár az esztergomi férfira, aki illegálisan tárolta éjjeliszekrényében a forgópisztolyt

Forrás: ugyeszseg.hu

Az Esztergomi Járásbíróság tárgyaláson döntött azzal a férfivel szemben, aki esztergomi tartózkodási helyén, a hálószobájában tartott engedély nélkül lőfegyvert és lőszereket – adta hírül a Tatabányai Törvényszék.

Mint ahogyan azt korábban megírtuk, a férfi 26 évvel ezelőtt ismeretlen személytől engedély nélkül megszerzett egy darab lőfegyvernek minősülő forgópisztolyt, valamint 37 darab lőportöltettel gyártott töltényt, 8 darab utólagosan lőporral ellátott töltényt, valamint 1 darab cserélt lőporú töltényt. A férfi a forgópisztolyt és a lőszereket az esztergomi tartózkodási helyén, a hálószobájában az éjjeliszekrény fiókjában tárolta 2022. június 4. napjáig.

Az Esztergomi Járásbíróság a vádlottal szemben lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntette miatt 1 év 4 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, a szabadságvesztés büntetés végrehajtását 1 év 8 hónapra felfüggesztette. Az ítélet jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!