Ítélet

2023.05.26. 14:58

9 év fegyházat kapott a kisbéri dohánybolt késes rablója

Az elsőfokú ítélettel szemben fellebbezett a késes rabló és a védője, így az még nem vált jogerőssé.

Kemma.hu

A Komáromi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a férfit, aki késsel fenyegetve követelte a kasszában lévő pénz átadását, azonban elmenekült a kisbéri üzletből, miután az eladó közölte vele, hogy segítséget fog kérni. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a a Komáromi Járásbíróság a letartóztatott férfit 9 év fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. 

Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védő fellebbezést jelentett be. Az ítélet kihirdetését követően az ügyész indítványa alapján a bíróság a férfi letartóztatását fenntartotta, az erről hozott végzés végleges, azt az ügyész, vádlott, védő is tudomásul vette.

A tényállás szerint a férfi március 31-én 6 óra 46 perckor bement a kisbéri dohányboltba és az eladót felszólította, hogy a kasszában lévő pénzt adja át a részére. A férfi elővett egy 15 centiméter pengehosszúságú kést, azt az eladónak megmutatta, majd azzal fenyegetve kijelentette, hogy „ebből neked bajod lesz”. Az elkövető ezután a kést visszatette  a kabátjába. Az eladó a telefonját a kezébe vette, és közölte az elkövetővel, hogy segítséget fog kérni. A rabló férfi ennek láttán megijedt, és elmenekült a boltból.

Az elkövető büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősül, ugyanis a bíróság 2018-ban felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt 5 év 6 hónap börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, a szabadságvesztésből 2021-ben szabadult feltételes kedvezménnyel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában