Lopás

2023.04.07. 08:05

Videón a környei betörés: az éj leple alatt vitt el többszázezer forintot a boltból

Kemma.hu

Szépen, precízen rámolta a lopnivalót

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A lopás bűntette miatt a Tatabányai Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján a Tatabányai Járásbíróság 2 év, végrehajtásában 4 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki 2022. február 4-én 2 óra 47 perc körül a környei vegyesbolthoz ment lopni. Az elsőfokú ítéletet az elkövető és a védő is tudomásul vette, az ügyész három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére – közölte dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivője.

Mint arról korábban beszámoltunk, a férfi a bolt udvarának kerítésen mászott át, majd a belső udvart figyelő kamerát az udvar hátsó kerítésének irányába elfordította. Ezután a bolt hátsó bejárati ajtaját befeszítette a magával hozott pajszer segítségével.

A férfi, bejutva az épületbe, az irodában lévő íróasztalhoz lépett, annak fiókját kihúzta és magához vett egy sötét színű pénzkazettát. Ezt követően a vegyesbolt belső részébe ment, ahol a pultra helyezte az előzőleg már magához vett pénzkazettát, majd lehajolt és pult belső felén lévő polcról kivette a pénztárgépfiók kazettát, majd azt és a pultra helyezett pénzkazettát magához véve távozott a boltból.

A tolvaj a pénzkazettát és a pénztárgépfiók kazettát menet közben felfeszítette, és onnan 318 ezer 45 forintnyi készpénzt lopott el. A vádlott, miután kereket oldott a bolt helyszínéről, ismeretlen helyen eldobta a megrongált pénztárgépfiók kazettát és a pénzkazettát.

A lopás elkövetési értéke összesen 347 ezer 623 forint, míg a rongálási kár 75 ezer 384 forint. Az ügyészség börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, és a sértett kárának megfizetésére kötelezésre tett indítványt, ebből született az ítélet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!