Előkészítő ülés

2023.04.05. 10:33

Tatabányai pénzhamisítók buktak le: tintasugaras nyomtatóval csináltak 20 ezreseket

A három jómadár hamis húszezresekkel vásárolta végig az országot. Most a bíróságon fizethetnek érte.

G. D. V.

Forrás: Shutterstock

Előkészítő ülésen kell felelnie április 6-án, csütörtökön a Tatabányai Járásbíróságon három férfinak, akiket pénzhamisítással vádolnak. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság az elsőrendű és a másodrendű vádlottat ítélje fegyházbüntetésre, a harmadrendű vádlottat pedig ítélje börtönbüntetésre, és mindhárom vádlottat tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

A vádirat szerint az elsőrendű vádlott 2021. június 19. előtt ismeretlen személytől több darab hamis, az eredeti 20 ezer forintos bankjegyről tintasugaras eljárással, digitális, színes nyomtatóeszközön készített bankjegymásolatot szerzett meg. Két társával elhatározta, hogy együtt elutaznak Esztergomra, illetve Pomázra, ahol különböző üzletekben megpróbálnak hamis pénzzel vásárolni.

A trió megbeszélte, hogy az üzletekbe az elsőrendű, illetve a másodrendű vádlott megy be, míg a harmadrendű a sofőr szerepét vállalja. A csapat egy esztergomi kávézóban, dohányboltokban, zöldségesben és egy pomázi üzletben is vásárolt a bankjegyekkel. Az elsőrendű vádlott mindezeket túl négy budapesti üzletben, a másodrendű budapesti, gödöllői és dunakeszi üzletekben, míg a harmadrendű vádlott egy székesfehérvári lottózóban vásárolt hamis húszezressel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!