Baleset

2023.04.01. 10:36

Helyszíni fotók: ketten megsérültek, az egyikük életveszélyesen Tata és Kömlőd között

A tűzoltók szabadították ki a roncsból a Tata és Kömlőd között szombat reggel fának csapódó autó sérültjeit, akik közül az egyik életveszélyes sérüléseket szenvedett.

G. D. V.

Mentők, tűzoltók siettek Tata és Kömlőd közé

Forrás: 24 Óra

Fotó: G. D. V.

Ahogy arról beszámoltunk, szombat reggel autó csapódott fának Tata és Kömlőd között. A helyszínen a mentőhelikopter zaja már messziről hallatszott. Az orvosok a baleset súlyos sérültjéhez érkeztek, akinek életéért a tűzoltók és a helyszínre már kiérkezett mentősök együtt küzdöttek. Úgy tudjuk, hogy az autó két fa közé szorult, oldalai, ajtói teljesen eldeformálódtak, nem lehetett azokat saját erővel kinyitni. 

A kiérkező egységeknek először az autóval kellett megküzdeniük: kiszabadítani a fák fogságából, hogy elérhetőek legyenek az ajtók. Jól mutatja a becsapódás erejét, hogy az egyik fa oldaláról a kérget teljesen lenyúzta az autó. A jármű orra előtt a motortérből kiszedett akkumulátor jelezte, hogy a tűzoltók először gondosan áramtalanították a járművet, nehogy egy szikra még nagyobb problémát okozzon. 

Varga Mihály Sebestyén, a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a baleset helyszínére a kocsi önkéntes, valamint a tatabányai hivatásos tűzoltók érkeztek. Miután kiszabadították a sérülteket a roncsból, a mentőszolgálat munkatársainak átadták őket. Az egységek továbbiakban a helyszín biztosításában vettek részt. Az úton a helyszínelés ideje alatt teljes útzárat rendeltek el.

Információink szerint a járműben ketten ültek, egyikük könyebben sérült, ő, miután kiszabadították a tűzoltók az autóból, a saját lábán el tudott sétálni. Társa azonban olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy hosszú ideig küzdöttek a mentősök, mire stabilizálni tudták az állapotát. Végül mentőhelikopter szállította kórházba. 

Marosán Angelika r. hadnagytól, a rendőr-főkapítányság sajtóreferensétől megtudtuk, hogy a 8137-es számú úton Tata felől közlekedett Kömlőd irányába az autó. A sofőr egy balra ívelő kanyarban vesztette el az uralmát a jármű felett, jobbra lesodrodótt az útról, és fának ütközött. Az elsődleges adatok szerint a járművezető életveszélyes, utasa könyebb sérüléseket szenvedett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!