Rácsok mögött

2023.04.26. 11:29

2 év hűvös vár az esztergomi kórházból lopó nőre

A kórházi tolvaj ügyében jogerős ítélet született.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint az Esztergomi Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott azzal az a nővel szemben, aki besurranva követett el lopásokat, többek között az esztergomi kórházból. Az elkövető az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismerte, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, amely után a bíróság 2 év fegyházbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra, és 170 ezer 70 forint vagyonelkobzásra ítélte.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az elsőfokú bíróság határozata a kihirdetését követően jogerőssé vált, mert azt az ügyész és vádlott is tudomásul vették. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a nő 2018. május 9-én az esztergomi kórház belgyógyászati osztályának orvosi szobájába bement és onnan ellopott egy irattartót, melyben a sértett személyes iratai, forgalmi engedély, bankkártya és 8 ezer forint készpénz volt. A vádlott a tárcából a pénzt kivette, majd a tárcát a kórház egyik női mosdójában hagyta.

2018. április 18-án a dömösi hajóállomás épületébe a nyitott irodaajtón besurrant, és onnan egy táskából pénztárcát lopott, melyben a sértett személyes iratai, bankkártyája és 200 Euró volt. Ugyanebből a tárcából ellopta még a sértett munkáltatójának 100 ezer forint készpénzét, két bankkártyát és egy forgalmi engedélyt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában