Vádemelés

2023.03.03. 08:12

Varsóból utazott Szegedre, Komáromban meszelték le az embercsempészt +fotók

A NAV járőrei a Monostori hídon vonták ellenőrzés alá a férfi kisteherautóját.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az embercsempészés bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki Varsóból utazott Szegedre, hogy a migránsokat Csehországba vigye. A vádirat szerint a férfi Lengyelországban fejenként 450 Euro díjazás ígérete ellenében elvállalta, hogy a Magyarországra jogellenesen érkezett migráns személyeket a magyar-szerb államhatártól a magyar-szlovák és a szlovák-cseh államhatárok jogellenes átlépésével Csehországba szállítja.

A megbízójától a mobiljára érkezett utasításra a férfi 2022. szeptember 5-én Varsóban, a neki átutalt 2500 zloty készpénzből egy zárt rakterű tehergépkocsit bérelt, amivel Szegedre utazott. Az elkövető  2022. szeptember 6-án SIM kártyát vásárolt, majd Röszke térségébe hajtott, ahol a további utasításra várt.

A férfi 2022. szeptember 8-án a megbízója által küldött koordináták alapján Domaszék térségébe hajtott, ahol egy erdős területen felvette a gépkocsiba a 23 migráns személyt. A NAV járőrei 2022. szeptember 8-án 9 óra 7 perckor Komáromban a Monostori hídon ellenőrzés alá vonták a gépkocsit. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság a férfit börtönbüntetésre és kiutasításra ítélje – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!