Hajmeresztő

2023.03.10. 08:21

Utánfutóba zsúfolva szállított embereket az M1-esen, Tatánál bukott a lélekvesztővel

A férfi Dortmundban bérelt autót ahhoz, hogy migránsokat szállítson vele. Vádat emeltek ellene.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az embercsempészés bűntette és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt indult ügyben a Tatai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki Dortmundból utazott Magyarországra, hogy migránsokat szállítson. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatai Járásbíróság a férfit börtönbüntetésre és kiutasításra ítélje – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádirat szerint a férfi internetes oldalon keresztül vállalta el, hogy segít migránsoknak  Nyugat-Európába eljutni. Abban egyeztek meg, hogy amikor a férfi már Magyarországon lesz, a migránsok a mobiltelefonjára küldik a koordinátákat, ahol fel kell venni őket, akiket ezután a magyar-osztrák államhatárig szállít.

Az elkövető Dortmundban kibérelt egy személygépkocsit, amellyel és egy hozzá kapcsolt utánfutóval Magyarországra jött. Az utánfutón lévő forgalmi rendszám nem az utánfutóhoz tartozik, azt egy más típusú járműhöz regisztrálták.

Dortmundban bérelt gépkocsival szállított migránsokat utánfutó tata m1
Dortmundban bérelt gépkocsival szállított migránsokat
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A férfi 2022. szeptember 28-án Magyarország déli határára ment a migránsok által megadott koordináták alapján. Ezen a helyen az elkövető 29 fő szíriai állampolgárt vett fel a személygépkocsival vontatott utánfutóba azért, hogy segítséget nyújtson nekik a magyar-osztrák államhatár jogellenes átlépéséhez.

A személygépkocsit aznap éjfékor az M1-es autópályán, Tata közelében a rendőrjárőrök ellenőrzés alá vonták. A sofőr a rendőri jelzésre nem állt meg, kiugrott a mozgó járműből, ami nekiütközött egy rendőrautónak, majd a sofőr befutott az erdőbe, azonban elfogták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!