Megbízásra

2023.03.06. 11:46

Tizenhárom utassal bukott Tatánál az etlingeni embercsempész

Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit börtönbüntetésre és kiutasításra ítélje.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Az embercsempészés bűntette miatt indult ügyben a Tatai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal az etlingeni férfival szemben, aki azért utazott Szeged közelébe, hogy onnan migránsokat Nyugat-Európába szállítson. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatai Járásbíróság a férfit börtönbüntetésre és kiutasításra ítélje – közölte dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádirat szerint az etlingeni férfi még 2022. szeptember 23-án az esti órákban Magyarországon, Szeged térségében ismeretlen személy megbízásából az általa vezetett lengyel honosságú személygépkocsiba felvett 4 afgán és 7 indiai migránst azzal a szándékkal, hogy  segítséget nyújtson nekik Nyugat-Európába történő jogellenes eljutásukban. 

A migránsok közül egy személy foglalt helyet a vádlott melletti ülésen, míg tíz személy a hátsó üléssoron és a csomagtérben helyezkedett el. Az elkövető a migránsokat szállítva haladt a magyar-osztrák határ irányába, amikor 2022. szeptember 23-án 20 óra 50 perckor az M1-es autópálya 64-es kilométerszelvényénél, Tata térségében a rendőrök megállították.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!