Kábítószer

2023.03.25. 20:00

Tele volt a tatabányai díler lakása kokainnal és metamfetaminnal , felelnie kell

Rengeteg drogot találtak a tatabányai díler lakásán, amelynek nagy részét a városban akarta értékesíteni.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint március 27-én folytatólagos tárgyalást tartanak annak a tatabányai dílernek az ügyében, akinél jelentős mennyiségű kokaint és metamfetamint találtak. A tárgyaláson iratismertetés, esetleges párbeszédek várhatóak.

A vádirat szerint a férfi 2020. nyarától 2021. május 14-én történt elfogásáig a nyomozás során ismeretlenül maradt személyektől rendszeresen vásárolt ismeretlen mennyiségű kábítószert (metamfetamint, kokaint és marihuánát) azzal a céllal, hogy azt anyagi haszonszerzés végett más személyek részére értékesítse Tatabánya területén. A díler 2021. május 14-ét megelőzően röviddel, pontosabban nem megállapítható időpontban, a nyomozás során ismeretlenül maradt személyektől 124,28 gramm nettó tömegű kokaint és 87,69 gramm nettó tömegű metamfetamint tartalmazó anyagot szerzett meg azzal a céllal, hogy azt más személyek részére ellenérték fejében értékesítse. 

A vádlott a kábítószert a tatabányai otthonában tartotta, melyet tőle a nyomozó hatóság a vele szemben foganatosított rendőri intézkedés során egy digitális mérleggel és egy vákuum-fóliázó géppel, valamint 1 db, ismeretlen eredetű MDMA tartalmú tablettával, a vádlott által használt, kokainnal és metamfetaminnal szennyezett tányérral és szívószállal együtt lefoglalt. A férfitól lefoglalt két kábítószer hatóanyagtartalmának együttes mennyisége meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát, annak 9,3-szerese.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!