Vádemelés

2023.03.14. 11:30

Szétlopta komáromi szerelme lakását, bankkártyájáról költötte a tízezreket +videó

A férfi egy hónap alatt szerelme több értékét is ellopta, valamint a megpattintott bankkártyáról többször vett le pénzt és vásárolt.

Kemma.hu

Olyan lazán használta a szerelmétől lopott bankkártyát, mintha csak a sajátja lenne

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Lopás és csalás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki komáromi szerelme bizalmával visszaélve okozott kárt. Dr. Borbély Veronikától, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a büntetett férfit börtönbüntetésre, és közügyektől eltiltásra ítélje, valamint kötelezze a nő kárának megtérítésére.

A vádirat szerint a férfi 2021 szeptemberétől szerelmi kapcsolatot létesített a nővel, akinek a komáromi lakásában többször járt. A férfi  2021. november 9. és december 15. közötti időben a barátnője lakásából telefonokat, bankkártyát, ékszert, szerszámokat lopott összesen 145 ezer 950 forint értékben. Az ellopott tárgyakat a férfi értékesítette.

Az elkövető a lopott bankkártyával hatszor készpénzt vett fel bankautomatából, ötször termékeket vásárolt. A férfi az utolsó alkalommal automatából 130 ezer forintot kísérelt meg felvenni, azonban ez már sikertelen volt egyenleg túllépése miatt. A bankkártya jogtalan használatával 113 ezer 283 forint kárt okozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!