Súlyos testi sértés

2023.03.07. 14:36

Ököllel állt bosszút, amiért nem kapott pénzt első kérésre Tatabányán (videó)

A garázda férfit a rendőrség a buszmegállóban fogta el, az elfogást térfigyelő kamera rögzítette.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és garázdaság vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság 1 év 1 hónap börtönbüntetésre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki kétszer is agresszív volt azokkal szemben, akik kérését nem teljesítették. Az erőszakos férfi elfogását térfigyelő kamera rögzítette – tudtuk meg dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

A vádirat szerint az ittas férfi 2021. március 15-én Tatabányán egy férfitól pénzt kért, de nem kapott, ezért ököllel az arcán megütötte. Az ütéstől a sértettnek orrvérzése lett,  a cselekmény alkalmas volt nyolc napon túl gyógyuló orrcsonttörés okozására.

Ezután az elkövető a buszmegállóban egy kiskorú férfitól és a baráti társaságától cigarettát kért, illetve arra kérte őket, hogy vegyenek neki alkoholt. A társaság tagjai a kérést megtagadták, a kiskorú férfi felhívta az elkövetőt arra, hogy menjen onnan, vagy kihívja a rendőrséget.

Ekkor az elkövető a kiskorú férfi ruházatát a felső testén megragadta és bal fülénél ököllel megütötte, majd belerúgott a bal lábába. Ezután a férfi jobb lábával rúgott a kiskorú férfi felé, azonban azt elvétve a szintén ott álló kiskorú lány bal lábát találta el. A két kiskorúnak sérülése nem keletkezett.
A tatabányai bíróság a 2023. március 7. napján tartott tárgyaláson 1 év 1 hónap börtönbüntetésre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélte a vádlottat. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel a vádlott és a védője enyhítésért jelentett be fellebbezést – tájékoztatott Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában