Megrázó

2023.03.14. 13:56

Menekülés közben érte a halál a kétgyermekes apát az M1-esen

Magyarország legnagyobb tömegbalesete történt március 11-én szombaton az M1-esen, amelyben 41 autó ütközött, és egy ember vesztette életét. Most további részletek derültek ki az esetről a Tényekben.

Kemma.hu

Az M1-esen történt tömegszerencsétlenségben egy 44 éves családapa veszítette életét

Forrás: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados/Fejér VMKI

Egy emberként rázta meg Magyarországot a szombati, emberi életet is követelő tömegszerencsétlenség, amely egy porátfúvás miatt következett be az M1-es autópályán. A balesetben 41 autó ütközött össze, 39-en sérültek meg, 12-en súlyosan. Az esetről most újabb információk derültek ki a Tényekben. 

A műsorban nyilatkozott az egyik szerencsés sofőr, aki barátnőjével és két barátjával utazott, és csak pillanatokon múlt, hogy nem ütköztek a roncsoknak. A férfi elmondta, hogy nagyon nagy ijedtség és félelem lett úrrá rajtuk, teljesen lesokkolódtak, de sikerült a szalagkorláton túlra menekülniük. Majd hozzátette:

Olyan volt az egész, mint egy háborús helyzet. Én így képzelem el a háborút: óriási lesz a homokvihar, benne a nagy tűz, a kamionoknak és kocsiknak meg durrognak el a kerekeik.

Az egyetlen áldozatról is derültek ki további információk. A Tényekből megtudtuk, hogy az elhunyt illető 44 éves volt, akinek összeégett holttestét éjjel 1-kor találták meg a roncsok alján. A férfi feleségével és két gyerekével utazott, akik az ütközés után kiszálltak az autóból, és két különböző irányba szaladtak. 

A gyerekek a nővel maradtak. A férfi is menekülni próbált, de ekkor újabb kocsi ütközött az álló autókba, és vélhetőleg ennek következtében halhatott meg. A felesége ezután a gyerekekkel órákig kereste a férfit, mindhiába.

A kórházban ápoltak közül hétfőn hat embert haza engedtek. Az M1-esen közben megkezdődött az útburkolat javítása, emiatt legalább 10 kilométeres dugó volt a pályán tegnap. Az útkezelő MKIF tájékoztatása szerint pedig a javítások hétfő este befejeződtek amely során 160 méter szalagkorlátot javítottak ki, és 250 négyzetméteren cserélték a sérült burkolatot új aszfaltra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában