Börtön

2023.03.17. 11:31

Meghalt az utasa, elítélték a Tarján és Gyermely között ittasan vezető férfit

Az ittas sofőrt kocsija jobban érdekelte, mint az utasa élete, aki a segítségnyújtás elmulasztása következtében rövid időn belül elhunyt.

Kemma.hu

41 éves ember életét követelte baleset

Forrás: police.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a Tatabányai Járásbíróság március 14-én tartott előkészítő ülésen, halált okozó ittas járművezetés bűntette miatt indult ügyben hozott ítéletet. A férfi Tarján és Gyermely között okozott tragikus szerencsétlenséget. A bíróság a vádlottat ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette, valamint segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt – halmazati büntetésül - 2 év 6 hónap börtönbüntetésre, 5 év közúti járművezetéstől eltiltásra és 2 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védője 3 munkanapot tartott fenn a jognyilatkozat megtételére.

Az akkor 31 éves férfi 2021. május 23-án kora hajnalban, közepesen ittas állapotban vezette autóját a 1123-as számú úton Tarján felől Gyermely irányába. A kocsi jobb oldali első ülésén, biztonsági öv használata nélkül utazott az utasa. A vádlott ittassága okán a járművét nem az út vonalvezetésének megfelelően vezette, és egy útkanyarulatból kihaladva 60 kilométer/órás sebességgel letért az útról, majd két fának is nekiütközött.

A vádiratból megtudtuk, hogy a sofőr a vérző fejű utasa egészségügyi állapota felől nem érdeklődött, segítséget nem nyújtott neki és a balesetet sem jelentette be. Az utas így rövid időn belül elhunyt. Mindezeket követően a férfi felhívta egy ismerősét telefonon, hogy segítsen a balesetben megsérült autót a helyszínről elvontatni. A férfi mintegy 15-20 perc elteltével ért oda, majd a kocsit Gyermelyre vontatta. A vádlott ekkor hívta a 112-es segélyhívót, és megpróbálta újraéleszteni a 41 éves utasát, valamint további segítségért kiabált.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában