Ítélet

2023.03.21. 14:50

Már halálos balesetet is okozott, most 34 hónap fegyházat kapott a visszaeső sofőr

Már életet is követelt a felelőtlensége, de a korábbi börtönbüntetése sem hatotta meg, továbbra is vezetett.

Kemma.hu

Sokadjára sem sikerült távol tartania magát a vezetéstől

Forrás: Magyarország Ügyészsége

 Az Esztergomi Járási Ügyészség  vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság a mai napon 2 év 10 hónap fegyházbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra és 10 hónap közúti vezetéstől eltiltásra ítélte azt a férfit, akit a bíróság már többször eltiltott a járművezetéstől, ennek ellenére autót vezetett, egy esetben balesetet okozott. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az elsőfokú ítélettel szemben a vádlott és védő enyhítésért jelentett be fellebbezést, az ügyész három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A férfit 2011-ben a bíróság többek között halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt 4 év 6 hónap börtönbüntetésre, 10 év közúti vezetéstől eltiltás büntetésre és 4 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte. 2016-ban a férfit ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt, mint  mint különös visszaesőt 1 év börtönbüntetésre, 7 év közúti járművezetéstől eltiltás büntetésre és 4 év közügyektől eltiltás büntetésre ítélte. 2017-ben a férfit többek között ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt, mint különös visszaesőt 3 év börtönbüntetésre, 7 év közúti járművezetéstől eltiltás büntetésre és 3 év közügyektől eltiltás büntetésre ítélte.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vezetői engedéllyel nem rendelkező férfi 2021. december 22-én Únyon vezette a tehergépkocsit, amikor egy jobbra ívelő kanyarban nem az út - és látási viszonyoknak megfelelően közlekedett az enyhén jeges úton, ami miatt átsodródott a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, és összeütközött a szemből érkező személygépkocsival. 2022. július 23-án és 2022. augusztus 22-én Tatabánya lakott területén belül személygépkocsit, illetve tehergépkocsit vezetett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában