Letartóztatásban marad

2023.03.03. 11:52

Idős nénik nyakából tépte ki a láncot Oroszlányban és Tatabányán a pofátlan rabló

Egy oroszlányi üzlet mellett és egy tatabányai lépcsőháznál szemelte ki áldozatait. A letartóztatását május 4-ig meghosszabbították.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A rablás bűntette és kifosztás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség újabb eredményes indítványt tett annak a szlovák állampolgárságú férfinak a letartóztatása meghosszabbítására, aki két idős nőtől lopott, továbbá egy harmadik idős nő sérelmére rablást követett el. A Tatabányai Járásbíróság az ügyészi indítvány alapján még 2022. január 4-én rendelte el a férfi letartóztatását – közölte dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivője.

Mint arról korábban beszámoltunk, a férfi 2021. október 25-én egy oroszlányi üzlet mellett a járdán leszólított egy 79 éves idős nénit azzal az ürüggyel, hogy útbaigazítást kérjen. Miután elment a hölgy mellett, visszafordult és kitépte nyakából az aranynyakláncát a rajta lévő medállal együtt. Ezt követően kereket oldott. A bűncselekmény elkövetési értéke 45 ezer forint, az okozott kár nem térült meg.

Ugyanez a férfi 2021. október 29-én egy tatabányai lépcsőház előtt szólított le egy 67 éves idős hölgyet azzal, hogy ismeri a hölgy édesanyját. Miután a nő belépett a társasház lépcsőházába, a férfi közvetlenül utánament. Ekkor a hölgy visszafordult a férfi felé, aki egy gyors mozdulattal áldozata nyakában lévő két aranynyakláncot, a rajtuk lévő négy aranymedállal együtt.

Az egyik aranynyakláncból egy mintegy 10 centiméter hosszú darab a hölgy ruházatába csúszott, a nyaklánc másik felét és az arany medálokat azonban a tolvaj magával vitte. Ennek a bűncselekménynek az elkövetési értéke 160 ezer forint volt, a bűncselekménnyel okozott kárból a nőtől lefoglalt arany nyaklánc darab törtarany értéke végül megtérült.

Az indítvány szerint a férfi 2021. október 10-én, 13 óra 45 perc körül Oroszlányban  szóba elegyedett a 80 éves sértett nővel is, akit a lépcsőházig kísért. A lépcsőházba belépve a férfi megemelte a sértett bevásárló kézikocsiját, belenyúlt az abban lévő vászontáskába, amelyből ellopta a sértett pénztárcáját a benne lévő 5 ezer forinttal együtt.

Amikor sértett a pénztárca elvételét megpróbálta megakadályozni, ráfogott a férfi kezére, aki viszont a pénztárca megtartásának érdekében a sértettet jobb karjánál fogva félrelökte. A sértett a lökéstől a földre esett, a fenekére ült, a kézikocsi pedig felborult, de szerencsére a sértettnek sérülése nem keletkezett.

A férfi letartóztatását a Tatabányai Járásbíróság még 2022. január 4-én rendelte el a bűnismétlés veszélye miatt. Az ügyészség indítványára a nyomozási bíró az elkövetőt a legutóbbi ülésen meghallgatta, annak alapján a letartóztatást május 4-ig meghosszabbította. A végzést az ügyész és az elkövető tudomásul vette, így az végleges – tájékoztatott Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!