Segítségnyújtás

2023.03.28. 14:11

Hős pénzügyőrök mentettek életet az 1-es úton: fiatal nő autójára dőlt fatörzs

A pénzügyőrök gyors beavatkozásnak és hősies segítségnyújtásának köszönhetően sikerült megakadályozni a szörnyű tragédiát az 1-es úton.

Kemma.hu

A három pénzügyőr azonnal a fiatal nő életének megmentésére sietett

Forrás: Facebook/Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményében számolt be munkatársaik hősies cselekedetéről. Több méteres kidőlt fa törzse csapódott egy autósra a hétfői szélviharban, aki életét a szolgálatban lévő pénzügyőrök segítettek megmenteni.

Mint írták, a győri pénzügyőrök az 1-es főúton ellenőriztek, amikor a baleset történt és azonnal a súlyosan sérült fiatal nő segítségére siettek. A NAV három munkatársa azonnali útlezárással biztosította a helyszínt a mentők és a tűzoltók számára az autóút Győr-Moson-Sopron vármegyei szakaszán. Az egyik járőr kézzel hajtogatta ki a roncsolt autó tetejét, majd az eszméletlenül fekvő nő biztonsági övét is kicsatolta, amíg kollégája kábeleket vágott át a gyorsabb mentés érdekében.

A roncson benyúlva az egyik pénzügyőr az ájult, vérző arcú és egyenetlenül lélegző nő fejét szakszerűen rögzítette, miközben a mentőszolgálattal telefonon tartották a kapcsolatot. Perceken belül megérkeztek a tűzoltók és a mentők is, így közös erővel folytatták az életmentést. A fiatal sofőrt az újraélesztés után eszméletlenül, de stabil állapotban szállították kórházba.

Hangsúlyozták, hogy a NAV Bevetési Igazgatóságának több munkatársa is rendelkezik rendészeti és sérült beteg ellátását segítő, modern képzéssel. A speciális segítségnyújtást a járőrök önként tanulják, hogy rendkívüli helyzetekben is eljárhassanak, segíthessenek, mivel nem csak közúton vagy köztereken, hanem különböző munkaterületeken és gyakran életveszélyes szituációkban is helyt kell állniuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!