Bíróság

2023.03.12. 21:19

Családi drogbiznisz: Majkon bukott meg a dílerbanda

Bíróság dönt a család sorsáról, amelynek két tagja a börtönből irányította a drogbizniszt.

Kemma.hu

A vádirat szerint a két, jogerős szabadságvesztést töltő férfi – az elsőrendű és a másodrendű vádlott – elhatározta, hogy új pszichoaktív anyagokat fognak értékesíteni és e tevékenységbe bevonják hozzátartozóikat, egyikük élettársát, a harmadrendű vádlottat, valamint másikuk édesanyját, a negyedrendű vádlottat. Egyikőjük a börtönben az interneten rendelt a Távol-Keletről, Kínából és Hong-Kongból új pszichoaktív anyagot, amelyet az élettársa a szlovákiai postákon felvett, majd Magyarországra behozta, és több hazai címre feladta, illetve az édesanyának továbbította. 

A nő a csomagok kézhezvételét követően az anyagot tovább osztotta, és a fia által megadott címekre, illetve a büntetés-végrehajtási intézetekbe is eljuttatta. A büntetés-végrehajtási intézetekbe való bejuttatás egyik módja volt az, hogy az anyagot alkoholban, sebbenzinben, illetőleg acetonban feloldotta, majd az így létrejött oldatot újságlapokba itatta, és a szárítást követően az újságlapokat postai úton küldte be a címzettek részére.

Az ügyben több másik személy is érintett volt. A vádirat szerint az ötödrendű vádlott a csekély mennyiség felső határát meghaladó új pszichoaktív anyagot vásárolt a hatodrendű vádlottól, a vásárlásnál pedig jelen volt a hatodrendű vádlott is. A nyomozó hatóság 2020. június 20-án Majk közelében ellenőrizte a hatodrendű vádlott által vezetett gépkocsit, és a vásárolt anyagot a kesztyűtartóban megtalálták, lefoglalták. 

A hetedrendű vádlott nő 2019. október és 2020. szeptember 30. között legkevesebb 27 alkalommal vásárolt kábító hatású anyagot, amelynek ellenértékét az egyik börtönben ülő édesanyja, a negyedrendű vádlott rendelkezése alatt álló bankszámlára utalta. 

A hét személy ellen új pszichoaktív anyaggal való visszaélés bűntette miatt indult eljárás.  Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság az I., III., IV. és V. rendű vádlottakat ítélje börtönbüntetésre, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, a II. rendű vádlottat ítélje fegyházbüntetésre, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, a VI. és VII. rendű vádlottakat ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre. Az ügyben március 16-án tart ülés a Komáromi Járásbíróság. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!