Vádemelés

2023.03.23. 07:53

Az esztergomi kórházból és a dömösi hajóállomásról is lopott a nő - fegyházat kértek rá

A lopás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be a nővel szemben.

Kemma.hu

A vádirat szerint az elkövető 2018. május 9-én az esztergomi kórház belgyógyászati osztályának orvosi szobájába ment be, és onnan ellopott egy irattartót, amiben a sértett személyes iratai, forgalmi engedélye, bankkártyái és 8000 forint készpénze volt. Az elkövető a tárcából a készpénzt kivette, majd a tárcát a kórház egyik női mosdójában hagyta.

Ezt megelőzően a nő 2018. április 18-án a dömösi hajóállomás épületébe a nyitott irodaajtón besurrant, és onnan egy táskából pénztárcát lopott, amiben a sértett személyes iratai, bankkártyája és készpénze volt. Az eltulajdonított valuta értéke 62 ezer 70 forint. Ugyanebből a tárcából ellopta még a sértett munkáltatója 100 ezer forint készpénzét, kettő darab bankkártyáját, és egy forgalmi engedélyt.

Az elkövető kilétének megállapításáig, valamint az elkövető elfogásáig az eljárást a nyomozó hatóság felfüggesztette. Az elkövetőt körözésének elrendelését követően közúti ellenőrzés közben fogta el a rendőrség, jelenleg más ügyben kiszabott szabadságvesztését tölti. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a többszörös és különös visszaeső nőt fegyházbüntetésre, közügyektől eltiltásra és 170 ezer 70 forint összegben meghatározott vagyonelkobzásra ítélje, tájékoztatta a Kemma.hu-t a vármegyei főügyészség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában