Drogügy

2023.03.12. 17:44

Apa és fia is marihuánában utaztak: Tatabányán terítették az árut

A dílerkedésben részt vett az idősebb férfi élettársa is. Mindhármuk ügyében előkészítő ülést tart a bíróság.

Kemma.hu

A vádirat szerint a tatabányai lakásban együtt élő elsőrendű vádlott és az élettársa, a másodrendű vádlott 2021. szeptember 16-án történt elfogásukat megelőző mintegy három hónapban Tatabánya területén marihuánát árultak. A dílerkedéshez csatlakozott az elsőrendű vádlott fia, a lakásba szintén beköltöző harmadrendű vádlott is. 

A kábítószer eladásából származó bevételüket közös megélhetésük és kábítószer-fogyasztó életmódjuk fedezésére együtt használták fel. Az eladásra és részben saját fogyasztásukra szánt fű beszerzése érdekében a fenti időszakban az elsőrendű vádlott rendszeresen utazott Budapestre, ahol ismeretlen személytől legalább három alkalommal vásárolt közös pénzükből alkalmanként legalább 50-50 gramm, összesen legalább 150 gramm marihuánát. A marihuána beszerzésében egy alkalommal a harmadrendű vádlott is részt vett. 

Az ügyben március 14-én előkészítő ülést tartanak. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottakat ítélje végrehajtandó szabadságvesztésre, valamint mellékbüntetésként a közügyek gyakorlásától eltiltásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában