Csempész

2023.03.22. 13:36

31 ember koporsója lett kis híján ez a furgon az M1-esen (helyszíni fotók)

Az olasz férfi két nap alatt több mint 50 embert igyekezett nyugatra csempészni az osztrák határon át. Végül Magyarországon sikerült őt lekapcsolni, most pedig vádat emeltek ellene.

Kemma.hu

Embercsempészés bűntette miatt emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség azzal az olasz állampolgárságú férfi ellen, aki két nap alatt összesen 51 migránst szállított illegálisan – tudtuk meg Dr. Horváth Sándortól, a vármegyei főügyészség sajtószóvivőjétől. Az indítványozták, hogy az elkövetőt ítéljék börtönbüntetésre és utasítsák ki hazánkból.

A vádirat szerint az elkövető 2022 augusztusában tehergépkocsival először 20 migránst szállított Magyarország déli határáról a magyar-osztrák határhoz, majd a következő nap további 31-et, hogy őket illegálisan Nyugat-Európába szállítsa.

A férfi 30 fokos hőségben, szigetelt, szellőzéssel el nem látott, fémborítású raktérrel rendelkező tehergépkocsiban szállította az embereket. Ráadásul úgy, hogy még vizet sem biztosított nekik. A jármű rakterében, az elindulást követően gyorsan elfogyott a levegő, és a migráns személyek a szigetelést megbontották, hogy a menetszél segítségével levegőhöz jussanak.

A mintegy 3 órás úton legalább ketten még így is rosszul lettek és hányni kezdtek. Olyan zsúfoltan voltak elhelyezve a raktérben a migránsok, hogy 14-nek folyamatosan állnia kellett, míg a többiek a padlózaton ültek az utazás közben. Az elkövetőt végül az M1-es autópályán kapcsolták le a rendőrök. 

Az embercsempészt, ahogy arról annak idején beszámoltunk, le is tartóztatták az elfogása után.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!