Lopás

2023.03.09. 13:02

21 napot bírt ki, napszemüveg és kapunyitó vitte újra bűnbe a tatabányai tolvajt

A férfi már hatszor volt büntetve, legutóbb január 22-én szabadult.

Kemma.hu

Három hétig bírta, aztán újra lopott

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A lopás vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a letartóztatott férfit, aki fegyházbüntetésből szabadulását követő három hét múlva újra lopott. A férfi letartóztatását a bíróság korábban február 14-én rendelte el. A letartóztatott férfit a Tatabányai Járásbíróság az ügyészség indítványára 80 nap elzárásra ítélte – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivője.

A visszaeső férfi február 12-én éjjel 1 óra 15 perc körül egy tatabányai ház kerítéssel körbekerített udvarára bement úgy, hogy átmászott a szomszédos telek felől a letaposott dróthálós kerítésen. A férfi az udvaron  álló autó csukott, de be nem zárt ajtaját kinyitotta és onnan két  napszemüveget, valamint egy garázs- és kapunyitó távirányítót vett magához.

Az elkövető a távirányítóval ki is nyitotta a garázst, ott kutatást végzett, azonban a házban lakó sértett tetten érte, ezért a tolvaj a kerítésen átugorva távozott az ingatlanból. Időközben a helyszínre érkeztek a rendőrök, akik a férfit az utcán feltartóztatták. A tolvaj ruházatából a 2  napszemüveg, a fűből pedig a garázsnyitó távirányító került elő.

A bűncselekménnyel okozott kár 16 ezer 500 forint, amely megtérült azzal, hogy a tárgyakat a férfi visszaadta a sértettnek.

Az elkövető egyébként eddig hatszor volt büntetve, legutóbb a bíróság lopás bűntette miatt 3 év 4 hónap fegyházbüntetésre ítélte, amelyből január 22. napján szabadult. Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védő fellebbezést jelentett be – közölte Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!