Addig járt a kútra...

2023.02.09. 10:01

Videón a majd' 400 ezres nyúlás: céges kártyával tankolgatott a tatabányai benzinbűvész

A töltőállomás biztonsági kamerája rögzítette, ahogyan a vádlott az üzemanyagkártyával fizet. Huszonegyszer járt így a kúton.

Kemma.hu

A vádirat szerint a csaló munkáltatója 2020. október 16-án felmondással megszüntette a férfi a munkaviszonyát. Ezt követően a vádlott nem volt jogosult a munkáltató járművéhez tartozó üzemanyagkártyát használni.

Ez azonban a vádlottat nem zavarta. 2020. december 4. és 2021. február 27. között ugyanis 21 alkalommal használta az kártyát, többek között úgy, hogy tankolt a saját kocsija üzemanyagtankjába, majd a csomagtartóban lévő kannákba is. A bűncselekménnyel okozott kár 396 ezer 851 forint, amely nem térült meg.

A Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben 660 ezer forint pénzbüntetést szabott ki a férfival szemben az információs rendszer felhasználásával folytatólagosan elkövetett csalás bűntette miatt – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A bíróság kötelezte a férfit a sértett kárának a megtérítésére. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette – közölte Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!