Börtönbüntetés

2023.02.15. 06:15

Rács mögött a szerb embercsempés, 16 migránssal bukott le Komáromnál az M1-esen

Az embercsempészés bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádirata alapján a Komáromi Járásbíróság 2 év 6 hó börtönbüntetésre és 5 év kiutasításra ítélte azt a szerb férfit, aki 16 migránst szállított illegálisan. A bíróság a szállításhoz használt gépkocsit elkobozta.

Kemma.hu

A vádirat szerint a férfi 2021. augusztus 21-én a délutáni órákban egy ismeretlen személy megbízásából 1000 euró ellenében Szeged térségében a saját autójába 16 illegális migránst vett fel, hogy őket a magyar-osztrák határra szállítsa, tudtuk meg dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

 Az illegális bevándorlók felvételét követően a férfi a gépkocsival Ausztria felé indult.  Az autó csomagterében nyolc, az utasterében pedig további nyolc migráns utazott. A rendőrjárőrök a szerb férfit az M1-es autópályán Komárom térségében megállították és elfogták. Az elsőfokú ítéletet az ügyész, a vádlott és védő tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett, adta hírül a Tatabányai Törvényszék. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában