Gyorshajtás

2023.02.06. 09:36

Majd' 140-nel repesztett a 81-es úton, jogsija sem volt a szlovák férfinak

A rendőrök elfogták azt a járművezetőt, aki 138 kilométer/órával hajtott a 81-es főúton.

Kemma.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint Kisbéri Rendőrkapitányság Rendészeti Osztály munkatársai február 4-én sebességellenőrzést hajtottak végre a 81-es számú főúton. Az akció során bemértek egy járművezetőt a 81-es számú főúton, aki a megengedett 90 kilométer/óra helyett 138 kilométer/órával közlekedett. A szlovák állampolgárságú férfi emellett nem tudta igazolni a Magyarországon való jogszerű tartózkodását, és az is kiderült, hogy nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel. Ráadásul vele szemben a Schengeni Információs Rendszerben elhelyezett körözés alapján tartózkodási hely megállapítását is elrendelték. A 31 éves férfit az egyenruhások előállították a Kisbéri Rendőrkapitányságra.

Az intézkedés során a Komáromi Rendőrkapitányság illetékességi területén szolgálatot teljesítő szlovák rendőrök megerősítették az engedély nélküli vezetés tényét. A férfi részére a rendőrök a sebességhatár túllépése miatt 45 ezer forint értékben közigazgatási bírságot, a tartózkodási szabályok megsértése miatt 50 ezer forint helyszínbírságot szabtak ki. A sofőr ellen az engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárást indítottak, és őrizetbe vették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában