Pénzbüntetésre számíthat

2023.02.28. 10:21

Lopott biciklivel ment sörözni Tatabányán, kicsit drágább lett a kör, amit fizethet

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A lopás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki a lopott kerékpárral másnap egy sörözőhöz hajtott, ahol elkapták. Az ügyészség a vádiratban pénzbüntetésre tett indítványt – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivője.

A lopás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki a lopott kerékpárral sörözőhöz hajtott.
Éjszakára egy bokorba dugta, de másnap lebukott vele
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint a férfi 2022. október 11-én a tatabányai lakótelepi lépcsőház fölszintjéről egy 80 ezer forint értékű kerékpárt vitt el úgy, hogy a kerékpárzárat egy csípőfogóval szétvágta. A férfi a lopott kerékpárral Tatabánya területén közlekedett, majd az esti órákban azt egy bokorban elrejtette. Másnap reggel ismét biciklire ült, azzal egy sörözőhöz hajtott, ahol a nyomozó hatóság a kerékpárt lefoglalta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!