Pályaorientáció

2023.02.25. 07:44

Generációk házában kávéztak a komáromi rendőrök

Ezúttal a komáromi Generációk Háza adott otthont a pályaorientációs Police Cafénak.

Kemma.hu

Pályaorientációs Police Cafénak ezúttal a komáromi Generációk Háza adott otthont

Forrás: police.hu

A 2022. szeptember 7-i dorogi után most a Komáromi Rendőrkapitányság látta vendégül azokat az érintetteket, akik tenni tudnak és akarnak is azért, hogy a vármegyei rendőrutánpótlás hosszabb távra is biztosítva legyen. Ennek egyik lehetséges és még mindig sok kihasználatlan tartalékkal bíró eszköze a középiskolai rendészeti pályaorientáció, amely a vármegye négy intézményében folyik.

Az esztergomi Géza Fejedelem Technikum és Szakképző Iskola, a Dorogi Zsigmondy Vilmos Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Gimnázium és a komáromi, alapítványi fenntartású Kempelen Farkas Gimnázium képviselőit és a rendőröket az ez évi közös tervezésre 2023. január 31-én a tatai Bláthy Ottó Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója és rendészeti pályaorientációban oktató tanárai hívták meg magukhoz. Február 16-án pedig a Police Café módszerével dolgozhattak a közös megoldáson a partnerek.

A Rendőrkávéházhoz szimbolikusan is kitűnő helyszínnek bizonyult a komáromi Generációk Háza, ahol három asztaltémát dolgozott fel a huszonöt résztvevő
A Rendőrkávéházhoz szimbolikusan is kitűnő helyszín volt a Generációk Háza, ahol három asztaltémát dolgozott fel a huszonöt résztvevő
Forrás: police.hu

A Komárom-Esztergom vármegyeiek nemcsak arra koncentrálnak, hogy minél több oktatót bevonjanak a képzésbe, mert tudják, hogy nem a mennyiség a meghatározó, hanem sokkal inkább a minőség. Így az oktatók szakmai és pedagógia módszertani felkészítését is napirendre tűzték. Milus Gábor rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes megnyitójában egy olyan konkrét, egy év múlva esedékes létszámnövekedést említett, amelyet ha sikerül elérniük, akkor a módszerük akár országos példa is lehet.

Németh Attilától, a körmendi Rendvédelmi Technikum oktatójától autentikus forrásból hallhattak információkat a jelenlévők a rendészeti alapképzésről. De a Pályaorientációs Police Café sorozat bevált témái mentén ezúttal is sok tudással gazdagodhattak a részt vevő civilek, köztük három középiskolai tanuló és tanáraik. A rendőrök is hallhattak új ötleteket, kicserélhettek jó gyakorlatokat, tisztázhattak fogalmakat (mint például a toborzás és a pályára orientálás pontos elhatárolása), és építhették a generációk közötti hidak innovatív pilléreit, amelyek közelebb visznek a megoldáshoz.

A Rendőrkávéházhoz szimbolikusan is kitűnő helyszínnek bizonyult a komáromi Generációk Háza, ahol három asztaltémát dolgozott fel a huszonöt résztvevő. A rendezvényt szokásosan dr. Molnár Katalin Police Café képző és moderátor segített mederben tartani. A következő hasonló tematikájú Café Oroszlányban várja vendégeit március 30-án.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában