Pusztít a szél

2023.02.04. 13:09

Fa dőlt az 1-es főútra és az M1-es autópálya egyik lehajtójára is

A szél komoly feladat elé állítja a katasztrófavédőket. Országosan 1000 feletti a folyamatban lévő események száma.

Kemma.hu

Országszerte sok munkát ad a katasztrófavédőknek a szél

Forrás: Pécs HTP

Országszerte nagyon sok munkát ad a viharos időjárás a katasztrófavédelem munkatársainak. Közlésük szerint déli 12-kor 1000 felett állt a hozzájuk érkező segítségkérések száma. Kidőlt fákhoz, leszakadt vezetékekhez, házak megbontott tetejéhez hívják őket folyamatosan.

Szárligetnél, az 1-es főút 44-es és 54-ös kilométerszelvénye között egy 10 méter magas fa dőlt ki, egy sávot teljesen lezárva. tata térségében pedig az M1-es autópálya 67-es kilométerszelvénye környékén, a Győr felé vezető oldalon a lehajtóra dőlt rá egy fa.

Mint arról korábban beszámoltunk, a meteorológiai szolgálat piros riasztást adott ki Komárom-Esztergom vármegyére is. A nedves, felázott talaj tovább nehezíti a szél miatt kialakult veszélyhelyzetet, ezért a katasztrófavédők arra kérnek mindenkit, hogy aki teheti, maradjon otthon.

Megyeszerte több helyen okoznak áramkimaradásokat a leszakadt, sérült felsővezetékek. Tatabánya Bánhida városrészében reggel óra nincs áram és fűtés

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!