Ítélet

2023.02.01. 15:02

Esztergomi parkolóban rámolta ki a kocsit a férfi, hűvösre megy a tettéért (videó)

Börtönre ítélték az esztergomi parkolóban kocsit feltörő és kifosztó férfit.

Kemma.hu

Lopás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság az előkészítő ülésen elfogadta a vádlott bűnösségre is kiterjedő és tárgyalásról lemondó nyilatkozatát. A bíróság a férfit 1 év 10 hónap börtönbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra, valamint  6.000 forint vagyonelkobzásra ítélte a férfit, aki egy esztergomi parkolóban álló kocsiból lopott. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az elsőfokú ítéletet az ügyész és vádlott is tudomásul vette, így az jogerős.

A vádirat szerint az elkövető 2021. augusztus 19-én 03 óra 38 perc körüli időben egy másik férfi társaságában gyalogolt az esztergomi  parkolóban, amikor meglátta az ott leállított gépkocsit. Az elkövető először körbejárta az autót és telefonnal bevilágítva megnézte a belsejét. Ezután a férfi egy kemény tárggyal a bal első ajtó üvegét betörte, az ajtót kinyitotta és a gépkocsiból eltulajdonított egy laptopot hordtáskával és töltővel, egy pendrive-ot, valamint a kesztyűtartóból egy  parfümöt és egy kis táskában kozmetikai termékeket.

A lopás elkövetési értéke összesen 98 ezer 320 forint, a rongálással okozott kár 49 ezer forint. Az eljárás során a laptopot, a töltőt, a hordtáskát, és a pendrive-ot a nyomozó hatóság lefoglalta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!