Vádemelés

2023.02.03. 09:17

Egy sapka miatt verték meg a dorogi aluljáróban a férfit

A rablás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be két, letartóztatásban lévő férfival szemben, akik megtámadtak egy arra járót Dorogon.

Kemma.hu

A sapka, ami miatt kitört a balhé

Forrás: police.hu

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt hogy az Esztergomi Járásbíróság mindkét férfit fegyházbüntetésre, közügyektől eltiltásra, fejenként 8.365,-Ft összegben meghatározott vagyonelkobzásra, valamint egyiküket járművezetéstől eltiltásra is ítélje, tájékoztatta a Kemma.hu-t dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség szóvivője.

Mint az ügyet részletezte, a két férfi 2022. április 3-án este együtt sltáltak a dorogi utcn. Egyikük egy üzletből szeszesitalt, élelmiszert és energiaitalt lopott 9445 forint értékben. A két jómadár iszogattak a lopott holmiból. Később - már kapatosan- a gyalogos vasúti átjáróban összetalálkoztak sértettel. 

Az egyik elkövető cigarettát, a másik cigarettát és pénzt kért az arra sétálótól, utóbbi ekkor már veréssel is fenyegette az illetőt, aki közölte: sem cigarettája, sem pénze nincs. Ezután az egyik férfi megpróbálta levenni sértett fejéről az 500 forint értékű sapkáját, aki azt megfogta. Ezután a férfi megragadta a sértett nyakát és jobb kezével, legalább kétszer ököllel arcul ütötte. Emiatt a sértett az áldozat elengedte a sapkát, a másik férfi levette a fejéről.

A két férfi a sapkával együtt a helyszínről elszaladt, mert egy arra járó férfi cselekményük abbahagyására szólította fel őket. A sapkát útközben az azt magával ragadó elkövető eldobta. A vádirat szerint ez a két férfi további vagyon elleni bűncselekményeket és garázdaság vétségét is elkövették, valamint az egyik férfi ittas állapotban gépjárművet is vezetett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!