Embercsempészés

2023.02.15. 09:42

Egy darabig még biztosan hűvösön marad a román embercsempész

A sanyargatással elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség ismét indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak a román állampolgárságú férfinak, aki 32 migránst szállított illegálisan tehergépkocsival.

Kemma.hu

A Komáromi Járásbíróság a férfi letartóztatását 2022. október 25-én rendelte el egy hónapra, majd határidejét legutóbb 2023. február 25-ig meghosszabbította. Az ügyészség a letartóztatás újabb két hónappal történő meghosszabbítására tett indítványt. 

Az indítvány szerint a férfi 2022. október 22-én  a magyar-szerb államhatár közelében lévő elhagyatott erdős területen megbízója felhívására tehergépkocsiba felvett 32  fő, magát török  állampolgárnak valló migránst, akik Magyarország területére jogellenesen érkeztek, hogy azokat a magyar-osztrák államhatár jogellenes átlépéséhez a határ közelébe szállítsa.

Az illegális bevándorlók személyek felvételét követően a férfi Ausztria felé tartott, amikor a  tehergépkocsit a rendőrjárőrök  2022. október 22-én délután öt órakor az  M1-es autópálya 80 kilométer szelvényénél, Mocsa térségében ellenőrzés alá vonták, melynek személyszállításra alkalmatlan rakterében megtalálták a 32 fő migráns személyt. A  tehergépkocsi rosszul szellőző, zárt rakterében túlzsúfoltan elhelyezkedő migráns személyek közül a levegő hiánya miatt többen rosszul lettek. A minősített embercsempészés bűntette öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!