Idősek Akadémiája

2023.02.07. 11:48

Az internet veszélyeire figyelmeztették a szépkorúakat

Telt ház előtt tartották az első Idősek Akadémiája előadást a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányságon. A Bűnügyi Osztály Bűnmegelőzési Alosztálya szervezésében összesen három alkalommal várják a nyugdíjasokat. Kedden délelőtt a kiberbűnözés, az internet biztonságos használata idős korban, valamint a rendőrség Police Medic programjának bemutatása volt a program.

Goletz-Deák Viktória

Hasznos tanácsokat halllhattak az idősek kedden

Forrás: 24 Óra

Fotó: F. P.

Dr. Hodossy Karolina alezredes, a bűnügyi osztály vezetője köszöntötte az érdeklődőket az eseményen. Elmondta, hogy manapság egyre többet hallani a sajtóban is olyan esetekről, amikor kifejezetten az idősebbek a célpontjai a bűnözőknek. Az internet is rengeteg lehetőséget ad erre. 

– Mindennapossá váltak az internetes vásárlások, a netbank szolgáltatások használata. Ma már egy utalás azonnal teljesül és ezek sajnos kedveznek a bűnelkövetőknek is. Sokszor kihasználják az áldozatok jóhiszeműségét, adott esetben az internetes világban való járatlanságát – magyarázta az alezredes, aki szerint, ha az idősek tisztában vannak a rájuk leselkedő veszélyekre, kevésbé lesznek becsaphatók. 

Együttműködnek 

Troják Frigyes, az Életet az Éveknek Nyugdíjas Klubszövetség vármegyei elnöke elmondta, hogy évek óta együttműködnek a rendőrökkel. A mostani programsorozatot is azért indították el, mert egyre több olyan bűnesetről hallani, ahol kifejezetten az idősebbek a célpontok. A terveik szerint a későbbiekben a vármegye többi településére is elviszik az előadásokat, hogy minél több érintetthez eljuthasson. Hozzátette: nem csak a rendőrökkel, de a civil szervezetekkel is együttműködnek, így több, időseket érintő témában is tudnak programokat szervezni. 

Ezután bemutatta a két témát, amiről az első alkalommal halhatnak az érdeklődők: Laposa Péter rendőr alezredes a kiberbűnözést, Borka László rendőr alezredes pedig a rendőrség újraélesztési programját mutatta be. 

A következő alkalom várhatóan március 22-én lesz, ahol a családon belüli erőszakról fognak előadást tartani. Harmadszorra pedig április 17-én lesz találkozó, amikor az embercsempészet lesz a téma. 

 

Címkék#idősek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában