Lopás

2023.01.06. 08:20

Videón az elfogott esztergomi biciklitolvaj

Az Esztergomi Járási Ügyészség lopás vétsége nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, aki vasútállomásról lopott kerékpárt.

A tolvaj az esztergomi vasútállomásról lovasította meg a biciklit

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint egy utas 2022. június 25-én az esztergomi vasútállomáson, a biciklitárolóban helyezte el a 110 ezer forint értékű kerékpárját, amelyet nem zárt le. Ezt követően vonatra szállt és csak másnap tért haza. A tolvaj másnap látta meg a lezáratlan biciklit, melyre felült és elhajtott vele.  

A férfi a lopott kerékpárral a kórházhoz ment, majd a kerékpárt egy ideig ott tárolta, két nap múlva pedig vonattal Budapestre vitte, és egy autószerelő műhely udvarán rejtette el, ahol később a rendőrség lefoglalta. 

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a  kerékpártolvajjal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki, a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét, tudtuk meg Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Ügyészség sajtószóvivőjétől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!