Láthatatlan

2023.01.31. 07:05

Videón a bátrak legbátrabbjai: gyalogosok sétálgatnak vaksötétben az M1-esen

A felvételt az M1-es autópálya kamerái rögzítették. Egy lerobbant kisbusz utasai döntöttek úgy, hogy gyalog folytatják útjukat. Láthatósági mellény nélkül.

Kemma.hu

Ennyi látszódik egy gyalogosból autópályán

– ezzel a felütéssel osztotta meg közösségi oldalán az autópályafenntartó MKIF Zrt. azt a videót, amelyet január 8-án, 17 óra után nem sokkal rögzítettek a sztrádát figyelő kamerák. A felvétel az M1-es autópálya Hanság pihenőhelynél készült.

A felvételen is látszik, hogy a sötétségen túl, ködös az idő, ráadásul a forgalom is nagy. A Videón látszik, hogy a leállósávon egy kisbusz áll, amely műszaki okok miatt húzódott le. A jármű mellett alig kivehetően, de emberek állnak.

A kisbusz lassan elindul a lehajtón, az utasai pedig mellette gyalogolnak. Van, aki a korláton belül, többen a szintén nem éppen biztonságos leállósávban, ám, ami igazán hajmeresztő: sokan a forgalmi sávban.

Hogy mit látnak az autósok a sötétben abból, ha valaki az autópályán, láthatósági mellény nélkül gyalogol? Nem sokat. Autópályán még álló autóban tartózkodni, várakozni is veszélyes. Sétálgatni? Nos, az pedig egy egészen Darwin-díjas megoldás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!