Indítvány

2023.01.31. 15:50

Továbbra sem engednék szabadon az M1-esen Tatánál 21 migránst csempésző férfit

További 3 hónappal hosszabbítaná meg az ügyészség a 21 tunéz migránst csempésző férfi letartóztatását.

Kemma.hu

Embercsempészés bűntette miatt indult ügyben a Tatai Járási Ügyészség  ismét  indítványozta annak a román állampolgárságú férfi letartóztatásának a hosszabbítását, aki 21 migránst szállított illegálisan az M1-es autópályán. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság 2022. augusztus 9-én egy hónapra elrendelte, majd legutóbb február 9-ig meghosszabbította a férfi letartóztatását. Az ügyészség indítványozta, hogy a Tatabányai Járásbíróság a letartóztatást újabb három hónappal, azaz május  9-ig hosszabbítsa meg.

Az indítvány szerint a férfi 2022. augusztus 7-én Magyarországon, ismeretlen helyen felvett 21 fő tunéziai állampolgárt a magyar honosságú tehergépkocsiba, hogy nekik segítséget nyújtson a magyar-osztrák államhatár jogszabályi rendelkezések megszegésével történő átlépéséhez annak ellenére, hogy tudta, utasai jogellenesen tartózkodnak Magyarországon és a magyar-osztrák államhatárt engedély nélkül kívánják átlépni. A gyanúsított 2022. augusztus 7-én 01 órakor Ausztria felé az M1-es autópályán haladt, amikor a 64-es kilométerszelvényben, Tata illetékességi területén rendőri ellenőrzés alá vonták. A gyanúsított a rendőri jelzésre megállt, azonban kiugrott a járműből és elszaladt, elfogására később került sor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!