Erőszak

2023.01.14. 20:00

Öklös és rúgások a tatabányai sürgősségin: cseh férfi támadt ápolókra

A cseh férfi minden előjel nélkül odament az ápolóhoz és ököllel megütötte majd rugdosni akarta. Az ügyészség börtönbe küldené az agresszort.

Kemma.hu

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Sz. A.

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint január 19-én előkészítő ülést tartanak annak a cseh férfinak az ügyében, aki a tatabányai kórházban támadt ápolókra. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje börtönbüntetésre, valamint Magyarország területéről határozott időre utasítsa ki.

A vádirat szerint a cseh állampolgárságú férfi 2022. július 27-én este a tatabányai kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának várójában ülve felfigyelt a Covid-részleg ajtaján kilépő, vérmintát szállító, kórházi egyenruhát és előírt védőfelszerelést viselő ápolóra. A vádlott odament hozzá, és ököllel a mellkasát megütötte. Ekkor a kórházi dolgozó a támadó két kezét a csuklójánál megfogta, és megpróbálta eltolni az ajtótól, emiatti haragjában a férfi a sértettet több alkalommal megpróbálta megrúgni, illetve megütni. Az ápoló segítségére sietett két további ápoló, akik az elkövetőt egészségügyi ellátás céljából egy kórterembe vitték és lefektették. A férfi eközben az ápolók felé rugdosott, az egyiket legalább két alkalommal mellkason rúgta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!