Bement, elvitte

2023.01.13. 06:51

Lopott volt a bicikli, amit vett, le is bukott a tatabányai tolvaj

Nem ment el a tárgyalásra, de 60 napot kapott.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A lopás bűntette miatt indult ügyben  a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján  a Tatabányai Járásbíróság távollétében 60 nap elzárásra ítélte azt a büntetett előéletű férfit, aki Tatabányán kerékpárokat lopott – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Az elsőfokú ítéletet az ügyész és védő tudomásul vette. A bíróság az ítéletet a férfinak hirdetményi úton kézbesíti.

A vádirat szerint a férfi 2020. március 16. és 17. között egy tatabányai társasház lépcsőházának alagsorában lévő 26 ezer forint értékű kerékpárról csípőfogóval levágta a lakatot, majd biciklit ellopta.

A férfi a lopott kerékpárt  2500 forintért értékesítette. A vevő a vásárlás után megtudta, hogy a bringa lopott, ezért azt visszaadta eredeti tulajdonosának.

Az elkövető 2020. március 16.előtt is ellopott két, ismeretlen sértettek tulajdonát képező kerékpárt, amelyeket szintén 2500 forintos darabáron értékesített.

A férfi 2021. június 7. és 8.  között ismét bement egy tatabányai társasházba, és onnan elvitt egy 77 ezer 550 forint értékű kerékpárt úgy, hogy arról a zárat levágta. Az elkövető ezt a kerékpárt 6000 forintért értékesítette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában