Bíróság

2023.01.13. 17:30

Letartóztatták az idegbajos férfit, aki az esztergomi állomáson verekedett

A rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség eredményesen indítványozta a férfi letartóztatása elrendelését.

Kemma.hu

Január 10-én érkezett bejelentés a esztergomi rendőrségre a férfiról, aki a vasútállomáson rabolt ki és támadt rá két férfira

Forrás: police.hu

Az indítvány tárgyában a bíróság ülést tartott, azon az elkövetőt meghallgatta, azt követően hozta meg végzését. A bíróság a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte. A végzés végleges, azt az ügyész, védő és elkövető is tudomásul vette, tájékoztatta a Kemma.hu-t dr. Horváth Sándor, a vármegyei főügyészség szóvivője.

Mint korábban a Kemma.hu is beszámolt róla, a bajai férfi január 10-én 22 óra 35 perc körüli időben az esztergomi  vasútállomás területén ittas állapotban pénzt és cigarettát kért a sértettől. A sértett sem pénzt, sem cigarettát nem adott az elkövetőnek, aki a sértett zsebéből kivette a  mobiltelefont, valamint az annak tokjában lévő bankkártyát azért, hogy azokat ellopja.

A sértett az elkövető után ment, felhívta a telefon visszadására. Ekkor az elkövető, azért, hogy a mobiltelefont megtartsa, háromszor megütötte sértettet, ezzel neki nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozott. A cselekmény alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására.

Az elkövető ezután a vasútállomás parkolójában a gépjárműbe éppen beszálló sértettet  arra kérte, vigye őt el valahová. A sértett ezt megtagadta, ezért az elkövető a gépjárműre ráütött. A sértett ekkor a gépjárműből kiszállt, az elkövető azonban többször arcon ütötte őt.. A cselekmény közben a sértettnek több sérülése keletkezett, többek között bordatörését  és karcsonttörést szenvedett. Az elkövetővel szemben már van folyamatban nyomozás súlyos testi sértés bűntette és garázdaság vétsége miatt. Az ügyészség indítványa szerint fennáll a bűnismétlés veszélye.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!