Szolgálat

2023.01.03. 11:24

Kitüntették a fáradhatatlan bakonyaljai édesapát a polgárőrök

Országos elismerésben részesülhetett önzetlen, kitartó és áldozatos munkájáért Batha Norbert, a Réde-Bakonybánk Polgárőr Egyesület alapító tagja.

Szász Dalma Kitti

A bakonybánki polgárőr, Batha Norbert (kezében a díszlappal, középen) a szerettei körében vehette át az elismerést

Forrás: Beküldött

Az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ)a közelmúltban jutalmazta azokat a polgárőröket, akiknek minimum három kiskorú gyermeke van és aktívan részt vesznek a polgárőri szolgálatban. Komárom-Esztergomban Batha Norbert, bakonybánki polgárőr kapta az országos elismerést, mint megtudtuk, Polgár Piroska, a Kisbéri járás polgárőr-koordinátorának javaslatára.

– Norbert 2012 óta polgárőr, a Réde-Bakonybánk Polgárőr Egyesület alapító tagja. Három kiskorú gyermeke van, Jázmin, Zoé és Norbert, akikkel sok időt tölt a munkája mellett. A kevés szabadidejében viszont, ha a településen rendezvény van és annak rendjét biztosítani kell, vagy épp olyan feladat akad, amellyel kapcsolatban a polgárőrség segítéségét kérik, Norbertre mindig lehet számítani – emelte ki a járási koordinátor. 

A jutalmat a bakonybánki önkormányzat épületében adták át. Az eseményen részt vett Kun Csaba, a megyei polgárőr szövetség elnöke és Nagyné Farkas Mariann polgármester is. Az elnök köszöntőbeszédében kiemelte, hogy az OPSZ minden évben karácsonykor azokat a nagycsaládos polgárőröket jutalmazza, akik a kevés szabadidejük ellenére is vállalnak közösségi szolgálatot. Idén decemberben Budapestre hívták fel a jutalmazásban részesülő polgárőröket. Norbert nem tudott ezen részt venni, emiatt a megyei elnök az országos szövetséget képviselve személyesen köszöntötte a díjazottat. 

Nagyné Farkas Mariann településvezető is kifejezte őszinte elismerését Batha Norbertnek azért, amit a település és a gyermekek biztonságáért tesz. A bakonybánki gyerekeket minden reggel busszal viszik át a rédei általános iskolába és Norbert rendszeresen elkíséri őket, mivel ott nincs kijelölt gyalogos-átkelőhely, így ő maga személyesen segíti a gyerekek biztonságos áthaladását az érintett útszakaszon. A polgármester hozzáfűzte, hogy ha a településükön bármilyen rendezvény van, Norbertre mindig lehet számítani. Mint mondta, amióta Bakonybánkon polgárőrök látnak el szolgálatot, nincs betörés, garázdaság és semmilyen bűncselekmény. 

Családja körében vette át a díjat
Nagyné Farkas Mariann egyebek mellett arra is felhívta a jelenlévők figyelmét, hogy az önkormányzat a lehetőségeihez mérten minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy a polgárőr egyesületet támogassa a hatékony együttműködés érdekében. Ezt követően Kun Csaba elnök átadta az elismeréseket és az ajándékokat, megköszönve Batha Norbert áldozatos, kitartó, önzetlen munkáját. A díjazott polgárőr nagy örömmel vette az elismerést családja körében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában