Rablás

2023.01.19. 18:49

Két napon belül lecsaptak a tatabányai zsaruk az erőszakos rablóra

Rablás bűntette miatt indított ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki ismerősétől akarta elvenni értékeit.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

Az indítvány szerint két férfi és egy nő  január 16-án éjjel együtt italozott egy tatabányai lépcsőházban. Amikor az egyik férfi elindult a helyszínről, a másik utána ment és kicsavarta a kezéből annak telefonját, valamint zsebéből elvette pénztárcáját is. 

Miután a kirabolt férfi másnap feljelentést tett a rendőrségen, a Tatabányai Rendőrkapitányság egyenruhásai és nyomozói azonnal elkezdték az a fosztogató férfi felkutatását. A 31 éves tatabányai lakost két napon belül azonosították és otthonában elfogták, írta meg a police.hu.

A rendőrök megtalálták nála az ellopott mobiltelefont, és O. Ottót, gyanúsítotti kihallgatását követően a nyomozók őrizetbe vették, majd kezdeményezték, hogy az ügyészség tegyen indítványt letartóztatására.

A rabló, a férfi zsebéből kivette annak pénztárcáját és a benne lévő pénzt magával vitte
A rabló, a férfi zsebéből kivette annak pénztárcáját és a benne lévő pénzt magával vitte
Forrás: police.hu

A tárcából a rabló 7 ezer 500 forintot vett magához, a pénztárcát pedig a földre dobta. A támadó férfi ezután áldozata zsebéből cigarettát és egy öngyújtót is magához vett, majd a földre lökte és kereket oldott. A bűncselekmény elkövetési értéke 161 ezer 700 forint, amelyből a mobiltelefon lefoglalása révén 152 ezer forint végül megtérült. Az indítvány tárgyában a Tatabányai Járásbíróság  január 20-án ülést tart, azon a rabló férfit meghallgatja, azt követően hozza meg végzését, tudtuk meg dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtóreferensétől. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!