Vádemelés

2023.01.25. 11:43

Járólap alatt rejtette el a drogot a tatabányai díler

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult ügyben vádat emelt két férfival szemben.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A vádirati tényállás lényege szerint az elsőrendű vádlott 2020. év végétől 2021. december 2-án történő elfogásáig Tatabánya területén speed-del és marihuánával kereskedett. A férfi Tatabányán egy bérelt garázsban több mint egy kilogramm, amfetamint is tartalmazó kábítószert készletezett eladásra.

A másodrendű vádlott is vásárolt elsőrendű vádlottól kábítószert, melynek egyik részét elfogyasztotta, a másik részét pedig felhígítva Tatabánya területén továbbértékesítette. Ez a férfi lakóházának fürdőszobájában a mosdó alatti, kivehető járólap alatt kábítószer-kereskedelemhez szükséges eszközöket, valamint egy üvegben tárolt, több száz darab kannabisz magot rejtegetett. A nyomozó hatóság ezen túlmenően műanyag palackokba rejtett, közel fél kilogramm marihuánát is talált a vádlottnál.

A főügyészség mindkét férfival szemben kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a Tatabányai Törvényszékre és a vádiratban többek között arra tett indítványt, hogy a törvényszék mindkét vádlottat végrehajtandó fegyházbüntetésre ítélje és tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától, adott tájékoztatást az ügyről a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában