Szilveszteri balesetek

2023.01.01. 19:42

Itt vannak a szilveszteri számok: 102-szer riasztották megyénk mentőseit

Kis hazánkban akadt bőven dolga a mentőszolgálat munkatársainak szilveszter éjszaka, azonban Komárom-Esztergom megyében – az országos adatokhoz képest – csekély számban kellett beavatkoznia az életmentőknek.

Szász Dalma Kitti

Ahogy arról korábban beszámoltunk, országos szinten 3 ezer 600 helyre riasztották a tűzoltókat szilveszterkor. Utánajártunk, hogy szűkebb hazánkban hogy telt az óévbúcsúztatás.

Tatabányán december 31-én már a kora délutáni órákban petárdáktól voltak hangosak az utcák, sötétedés után pedig a város több pontján is a tűzijátékoké volt a főszerep. 

Sajnos Tata és a tatai vadludak sem úszták durrogtatás nélkül. Szakemberek szerint rengeteg madár menekült el a hangoskodástól, amelyről videót is készítettünk nem sokkal éjfél után.

Noha továbbra is tilos a petárda birtoklása és felhasználása, hazánkban mégis minden évben történnek ebből fakadó balesetek. Ha felrobban egy, az rendkívül súlyos, akár maradandó sérülést is okozhat. Ennek apropójából utána jártunk, hogy megyénkben szilveszter éjszaka történtek-e ilyen jellegű balesetek.

Kaszap Rékától, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs szervezőjétől megtudtuk, hogy a mentők országos szinten összesen 3 ezer 608 esetet láttak el, ebből a Komárom-Esztergom megyei feladatszám 102 volt. Az életmentőket egyébként országszerte 19 esetben riasztották pirotechnikai eszközzel kapcsolatos kéz, arc, valamint szemsérülésekhez, de szerencsére megyénkben senki sem sérült meg. 

Mint kiderült, a több ezer eset közül mintegy 704 esetben kellett beavatkozniuk csak a fővárosban az életmentőknek, így kijelenthető, hogy ismét egy pillanatra sem álltak meg. Ahogyan az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán is írta: „A közlekedési balesetek, verekedések, tűzesetek, belgyógyászati rosszullétek mellett 188 embert szállítottunk kórházba túlzott alkoholfogyasztás miatt, közülük 35-en kiskorúak voltak.”

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!