Gátlástalanság

2023.01.03. 15:17

Idős néniket szólított le Oroszlányban és Tatabányán, majd letépte a nyakláncukat

Lopás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség ismét eredményesen indítványozta, hogy a férfi letartóztatását hosszabbítsák meg.

Kemma.hu

Ahogyan arról már korábban is beszámoltunk, a szlovák férfi letartóztatását 2022 augusztusában már egyszer meghosszabbította a Tatabányai Járásbíróság rablás és kifosztás bűntette miatti ügyben. 

Az indítvány szerint egy férfi 2021. október 25-én egy oroszlányi üzlet mellett a járdán leszólított egy 79 éves idős nénit azzal az ürüggyel, hogy útbaigazítást kérjen. Miután elment a hölgy mellett, visszafordult és kitépte nyakából az aranynyakláncát a rajta lévő medállal együtt. Ezt követően kereket oldott – adta hírül a Tatabányai Törvényszék. A bűncselekmény elkövetési értéke 45 ezer forint, az okozott kár nem térült meg.

Ugyanez a férfi 2021. október 29-én egy tatabányai lépcsőház előtt szólított le egy 67 éves idős hölgyet azzal, hogy ismeri a hölgy édesanyját. Miután a nő belépett a társasház lépcsőházába, a férfi közvetlenül utánament. Ekkor a hölgy visszafordult a férfi felé, aki egy gyors mozdulattal áldozata nyakában lévő két aranynyakláncot, a rajtuk lévő négy aranymedállal együtt. Az egyik aranynyakláncból egy mintegy 10 centiméter hosszú darab a hölgy ruházatába csúszott, a nyaklánc másik felét és az arany medálokat azonban a tolvaj magával vitte. Ennek a bűncselekménynek az elkövetési értéke 160 ezer forint volt, a bűncselekménnyel okozott kárból a nőtől lefoglalt arany nyaklánc darab törtarany értéke végül megtérült.

A férfi letartóztatását a Tatabányai Járásbíróság 2022. január 4-én rendelte el. Az indítvány alapján a letartóztatást idén március 4-ig meghosszabbította. A végzést az ügyész tudomásul vette, ám az elkövető fellebbezést jelentett be – tudtuk meg dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában