Erőszak

2023.01.20. 18:17

Éveken át ütötte - verte fogyatékossággal élő élettársát a táti férfi

A nő a bántalmazás miatt súlyos sérüléseket szenvedett.

Kemma.hu

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki éveken keresztül, rendszeresen bántalmazta élettársát, tudtuk meg dr. Borbély Veronikától, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől. 

A vádirati tényállás lényege szerint a férfi rendszeres alkoholfogyasztó és az italtól veszekedőssé, agresszívvá válik.  2017. decembere és 2020. áprilisa között, táti otthonukban az ittas állapotú férfi rendszeresen bántalmazta a mozgásában korlátozott élettársát. Többször lökdöste, pofozta, ököllel arcul ütötte, fejét a szekrénybe verte. A nő sérülései alkalmanként nyolc napon belül gyógyultak.

A férfi 2020. április 26-án, este óra körüli időben, táti otthonukban, ugyancsak ittas állapotban, egy veszekedést követően ismét bántalmazta a nőt. Nyakánál fogva két kézzel ráncigálta, majd az ágyra lökte, és a fején, továbbá testszerte ököllel ütötte, valamint megszorította a nő nyakát is. A nőnek a bántalmazás következtében súlyos sérülései keletkeztek.

A főügyészség  súlyos testi sértés bűntettével és kapcsolati erőszak bűntettével vádolta meg a férfit és a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Törvényszék börtönbüntetést szabjon ki vele szemben, továbbá tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától. A férfit a törvényszék a főügyészség vádirata alapján 2 év 6 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, adta hírül  a Tatabányai Törvényszék. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet. A vádlott és védője felmentésért fellebbezett. Az ítélet nem jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!