Testi-lelki kínok

2023.01.04. 18:43

Éveken át bántalmazta feleségét, a bordáját is eltörte a kegyetlen dorogi férj

A férfit a bíróság 3 év 5 hónak börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott és védő fellebbezést jelentett be.

Kemma.hu

Mindennel ütötte, ami csak a kezébe került

Forrás: Shutterstock

A kapcsolati erőszak bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság 3 év 5 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki feleségét rendszeresen bántalmazta, testi és lelki szenvedést okozva neki – közölte dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádirat szerint a férfi és a nő házastársak voltak, így éltek együtt Dorogon 2017 júniusától. A férfi féltékeny volt, emiatt rendszeresen vitát kezdeményezett, főleg akkor, ha ivott.

A veszekedésekkor a házastársak kölcsönösen szidták egymást. A férfi rendszeresen bántalmazta is a nőt, így 2017. június 11-én az otthonukban ököllel és térddel többször megütötte, ami miatt feleségének testszerte sérülései keletkeztek, a bordája is eltörött, ami 4 hét alatt gyógyult.

A házasfelek később közel két évig Németországban éltek, ahol a férj havi szinten bántalmazta a feleségét. A nőt lelki terrorban tartotta, minden problémáért őt hibáztatta, rendszeresen szidta, gyalázta.

Amikor újra hazaköltöztek, a férfi 2019. szeptember 13-án éjjel a dorogi otthonukban részegen megint bántalmazta a feleségét, majd 2019. novemberében ököllel testszerte megütötte, akinek ezzel 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okozott. Az egyik bántalmazás alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására is.

A férfi 2020. január 19-én megint csak megverte a nőt úgy, hogy ököllel megütötte az arcán, amitől a sértett mindkét szeme alatt vérömleny alakult ki. A férfi  2020. májusától havonta legalább egyszer bántalmazta a feleségét, illetve napi szinten ócsárolta őt.  Az elkövető a nőt szidalmazás közben pofon ütötte, ezután ököllel a fejét, gyomrát ütötte, és a földön rugdosta.

A házastársak 2020. május 22-én megint összevesztek a vádlott féltékenysége miatt. Az ekkor is ittas férfi a nőt combon rúgta, aki rendőri intézkedést kért. Utána azonban a veszekedés folytatódott közöttük.

A vádlott nem sokkal éjfél után a már nyugovóra tért és ágyban fekvő sértettet bántalmazta. Egy legalább 1 kilós cseréppersellyel ütötte őt fejen, amivel 8 napon belül gyógyuló sérülést okozott. A férj 2020. október 10. előtt néhány nappal is bántalmazta, minden előzmény nélkül ököllel fejbe verte az ajtón belépő nőt.

A férfi a több éven át tartó durva, erőszakos viselkedésével, és a sértettet ért rendszeres bántalmazásával állandó lelki gyötrelmet és testi szenvedést okozott feleségének, és a nő ellenállását is teljesen felőrölte. Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védő fellebbezést jelentett be.

A bíróság 3 év 5 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, ám az nem jogerős, mivel a vádlott és védő fellebbezést jelentett be – tájékoztatott dr. Rácz Vanda, a Tatabányai Törvényszék helyettes sajtótitkára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!